Den otevřených dveří 1. 7. 2008

Den otevřených dveří proběhl v příjemné atmosféře, na zvířátka se přišlo podívat mnoho dětí s rodiči, nechyběla dokonce ani miminka. Děti se nejvíc zastavovaly u koťátek, která se „venčila“ v ohrádce venku a u králíčka Maxe s morčetem Pepínem. Všude pobíhali pejsci, jak naši útulkoví, tak ti, kteří se jenom přišli podívat; někteří loudili u občerstvení, jiní se dobývali do koše plného dobrot, které pro zvířátka přinesli návštěvníci, ale všichni se nechali hladit a užívali si neobvyklí ruch. Většina pejsků se také dostala na procházku, někteří, jako třeba oblíbená Tánička, šli i dvakrát. Návštěvníkům byly otevřeny všechny dveře útulku, mohli se podívat i do míst, kam by se normálně nedostali: mohli si prohlédnout vnitřní kotce, přípravnu, místnost pro malé pejsky a vnitřní voliéru pro kočičky. Také se mohli zastavit u občerstvení, posedět a popovídat s ostatními (ve všem tom šrumu jsme zapoměli vyfotit posezení pod přístřeškem, ale gril s buřtíky, guláš, domácí zákusky a štěně piva si určitě umíte představit sami :-)

Dny před touto akcí jsme strávili pracovně. Chtěli jsme dokončit nová vjezdová vrata a branku, jak se nám je podařilo zbudovat můžete posoudit z fotografií.
Jako sponzorský dar jsme získali novou boudu a kotec, za které moc děkujeme. Do téhle boudy se vejde i Maxipes Fík, ale bude za ni rád i menší zatoulaný pejsek, případně rovnou dva, možná i tři :-) Kotec nám sponzorsky také vestavěli přímo na místo vedle těch ostatních, na nás už je jen dodělat stříšku.

V uplynulém týdnu jsme byli pozváni jako porotci do soutěže o nejhezčího hlodavce pořádaného Domovem dětí a mládeže Vikýř. Při té příležitosti jsme pro děti připravili malé povídání o útulku a o tom, jak se k nám některá zvířátka dostávají, jakým způsobem a v jakém stavu. Děti přednáška zaujala, poté nastalo odborné posuzování a nakonec vyhlášení vítěze. Bylo dost těžké vybrat z velkého množství králíčků, morčat a potkanů jenom tři. Pro nás byli vítězem úplně všichni, protože o všechny mazlíčky se malí soutěžící vzorně starají a bylo vidět, že je mají moc rádi. To je určitě ta největší výhra, jak pro zvířátko, tak pro děti, které se tím učí postarat se o živého tvora a porozumět mu.

Také jsme přijali mládě veverky, prozatím jsme ho ubytovali v původní „králíkárně“. Je čilé, zdá se, že i zdravé, baští o sto šest, tak snad až zesílí, podaří se nám ho vypustit zpátky do přírody.
Veverčátko si převzala paní Hacvenclová z libereckého Centra pro zvířata v nouzi, kde mají velké voliéry pro veverky. Až ještě trochu vyroste, vypustí jej do přírody.



Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce

Děti nejvíc zaujala koťátka...

... a není se co divit :-)

Přišly se podívat i docela malé dětičky.

Pejsci se chystají na procházku.

Barnabášek objevil dobroty.

Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce

Děláme nová vrata...

...hotovo!

Dostali jsme novou boudu...

...je obrovská a má předsíňku...

...a patří do nového kotce.

Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce Fotografie rekonstrukce

Soutěž o nejhezčího hlodavce...

...děti moc bavila.

Mládě veverky...

...a jeho prozatímní "hnízdo".

Pozvánka na Den otevřených dveří






Útulek Dášenka, Liga na ochranu zvířat ČR, Lučany 627, Jablonec nad Nisou, tel: 483 300 208, mobil: 606 472 619.